Koldinghus Danmarks vigtigste kongeslot!

Rabat med Be Happy Pass • Koldinghus i efterårsferien • Reformationen 500 år • Trapholt • Geografisk Have • Fonky Monkey Klatrepark • Hvalsafari i Lillebælt • Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Se rabat med BE HAPPY PASS Kortet får du når du bor på Danhostel Kolding.                  QUICK BOOKING HER  

KOLDINGHUS blev grundlagt midt i 1200-tallet og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin. Christian 4. er den mest sagnomspundne danske monark, som har levet og regeret på Koldinghus. Den permanente udstilling fortæller historien om Christians skolegang, pragtbyggeri, storhed og fald. Slottets restaurering er i sig selv en attraktion af verdensklasse. Museet rummer tillige permanente samlinger. Koldinghus er handicapvenligt. Ny Carlsbergfondet skænker 17 gobeliner ved slottets 750 års jubilæum næste år.  17 Gobeliner til Koldinghus næste år 

BEYOND ICONS fejrer Designskolen Koldings 50-års jubilæum fra 2.juni 22 oktober 2017

​​Stor spændende debatskabende designudstilling skal inspirere til, at se design som potentiale til at bidrage til løsning af problemer, som vores samfund står over for. De går bagom de velkendte designikoner og sætte fokus på den menneskelige faktor i design, på både designerens og brugerens erfaringer, følelser og holdninger. Årets nye designeres eksamensprojekter præsenteres sammen med 50 brugeres perspektiv på design. De 50 forskellige brugere har hver peget på et design, der har betydning i deres private eller professionelle liv. 

REFORMATIONEN 500 ÅR Åbner 31. oktober 2017 som en delvist permanent udstilling i Chr. 3.s Kapel

Reformationsjubilæet fejres på Koldinghus med en udstilling skabt i samarbejde med en af Kolding Gymnasiums 2.g klasser. Udstillingen vil via. de unges perspektiv åbne op for den betydning, Reformationen har for os i dag. Udstillingen vil vise både genstande fra Reformationens tid i Kolding og film med de unges refleksioner, i Christian III’s Kapel.

Kapellet er det første protestantiske fyrstekapel i Norden, indrettet af Christian III og Dronning Dorothea, der begge var dybt engagerede i reformationstidens religiøse liv og som residerede på slottet det meste af deres liv.

LEVENDE HISTORIE I EFTERÅRSFERIEN​ I DRONINGENS TJENESTE

Mandag d. 16. oktober – fredag d. 20. oktober kl. 11.00 – 16.00

Alle med et Be Happy Pass får en gave. Kom, leg, lær og få et diadem eller et træsværd. Klæd dig ud som en prins eller prinsesse og leg dig ind i historien. 

​​I 1500-tallet havde Kolding i perioder et rigtigt kongepar boende, nemlig Christian 3. og hans kone Dronning Dorothea. Specielt Dorothea havde stor betydning for Kolding og vi fortæller en del af hendes historie i skolernes efterårsferie i uge 42. 
​Du kan bl.a. møde Christian d. 3., Dronning Dorothea, prinser, prinsesser, kokkepiger, lejesoldater, adelsfrøkener, strenge skolelærere og mange andre spændende personligheder rundt omkring på slottet.
Det koster 25 kr. for børn og unge under 18 år at deltage i alle aktiviteter. Voksne betaler entré til museet, plus 25 kr. hvis de også vil deltage.

I Slotsgården kan du møde de lejesoldater der i 1500-tallet tog sig betalt for at kæmpe for de adelige. De kan fortælle hvordan livet var, hvilke våben man brugte og du kan være med til at støbe kugler af tin.

  • ​Dronning Dorotheas Jomfrukammer – opdragelse til giftefærdighed
  • Dronningens Vagtmester – fægtekunst og adelige dyder
  • Latinskole – kom i den sorte skole og lær den lille katekismus
  • “Luthers børn” – en fortælling om børn under Reformationen
  • Tinstøbning, wowrkshop og meget mere

 Info:http://www.kondinghus.dk 

TRAPHOLT kunst og design i verdensklasse Trapholt er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Mere info: TRAPHOLT 

GEOGRAFISK HAVE Botanisk have og Oplevelsespark med dyrehold og junglesti på 12 ha med 600 kvm væksthuse. Få inspiration til din egen Anti-stress have, krydder- og lægeurtehave samt stauder have. Kolding Miniby, vinsmagning, musik og foredrag. mere info om Geografisk Have

Funky Monkey Klatrepark Kolding Glæd Jer til sug i maven med Kæmpe 350 m lang svævebane og 6 forskellige baner i Klatreparken Kolding, . Kæmpe svævebane 350 m lang over landskabet i Hylkedalen. Vi udfordrer dig på The Scary Monkey banen. Booking her: http://funkymonkeypark.dk/find-kolding.

HVALSAFARI spot et marsvin med AVENTURA OG MIRA3  en oplevelse for livet, børnevenlig hvalsafari fra Middelfart Gl. Havn . Prøv og vær med til at styre et 8 tons tungt skib i Lillebælt.  Reservation af Hvalsafari billetter skal bookes online AVENTURA   : http://lillebaelt-waters.dk/da/hvalsafari  MIRA3 http://lillebaelt-waters.dk/da/aktivitet/marsvin-middelfart-mira3

Dansk Sygeplejehistorisk Museum Smukt placeret ved Kolding Fjord og er en oplagt og interessant mulighed for både børn og voksne. Sygeplejens historie er imidlertid historien om den nære omsorg for mennesker og den omsorg, de har brug for, når det handler om helbred og sygdom. Mere info: https://dsr.dk/dshm

Foto venligst udlånt af  Koldinghus. Funky  Monkey Park. Geografisk Have. Hvalsafari venligst lånt med copyright VisitMiddelfart. Dshm.