Ny Carlsbergfondet skænker 17 gobeliner ved slottets 750 års jubilæum næste år.

Koldinghus • Trapholt • Geografisk Have • Fonky Monkey Klatrepark • Hvalsafari i Lillebælt • Dansk Sygeplejehistorisk Museum

KOLDINGHUS Danmarks vigtigste kongeslot !

QUICK BOOKING HER  

Noget man vil rejse efter:  17 Gobeliner til Koldinghus næste år

Midt i 1200-tallet blev KOLDINGHUS grundlagt og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin. Christian 4. er den mest sagnomspundne danske monark, som har levet og regeret på Koldinghus. Den permanente udstilling fortæller historien om Christians skolegang, pragtbyggeri, storhed og fald. Slottets restaurering er i sig selv en attraktion af verdensklasse. Museet rummer tillige permanente samlinger. Koldinghus er handicapvenligt.

HIMMELSTEN  H.K.H. Prins Henriks Orientalsk jadekunst.

H.K.H. Prins Henrik har hele sit liv samlet orientalsk jadekunst her kan ses flere tusinde genstande. I forbindelse med denne udstilling viser andre passionerede samlere deres livssamling. I forbindelse med denne udstilling har Koldinghus inviteret ni private samlere, MineSkatte viser alt fra Cindy dukker til tændstikæsker.

DESIGNSKOLEN KOLDINGs 50-års jubilæum fra 2.juni  

Stor spændende debatskabende designudstilling skal inspirere til, at se design som potentiale til at bidrage til løsning af problemer, som vores samfund står over for. Se flere arrangementer og udstillinger her:http://www.kondinghus.dk  Foto fra Koldinghus.

ROMANTISK ELLER BARE ANDERLEDES? BLIV GIFT PÅ KOLDINGHUS

TRAPHOLT

Trapholt er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Du har mulighed for at sammensætte din helt udstilling ud fra f.eks en bestemt kunstner, motiv eller farve via nogle interaktive skærme. Hvert kvartal udvælges det bedste forslag, som herefter realiseres på museet med ægte genstande. Museets særudstillinger byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere. Mere info: TRAPHOLT  Foto fra Trapholt.

GEOGRAFISK HAVE

Botanisk have og Oplevelsespark med dyrehold og junglesti på 12 ha med 600 kvm væksthuse. Få inspiration til din egen Anti-stress have, krydder- og lægeurtehave samt stauder have. Kolding Miniby kan også ses her.

Rosarium og Rosenhave med mere end 7000 roser og 2000 forskellige træer og buske. Kinesiske duetræer og Rhododendron. Dyrefold med alpaca, små heste, minigrise, dværggeder, kaniner, marsvin, klippeegern og fugle. Junglesti for børn og barnlige sjæle samt 2 legepladser for de mindre og lidt større børn. Stor ny legeplads. Flere arrangementer i sæsonen med gratis rundvisning, biavl, vinsmagning, musik og foredrag. mere info om Geografisk Have

Foto fra Geografisk have samt privat eje.

Glæd Jer til sug i maven med Kæmpe 350 m lang svævebane og 6 forskellige baner

Klatreparken i Kolding, åbner i år den  24.marts og byder på oplevelser for hele familien fra 6-86 år med 6 forskellige baner i 3-17 meters højde. Kæmpe svævebane 350 m lang over landskabet i Hylkedalen. I alt strækker banerne sig over flere kilometer mellem trætoppene. Hvis du er til det mere vilde, udfordrer vi dig på The Scary Monkey banen, som er helt udenfor kategori. Sikkerheden er som altid i top, så kom ud og mærk suset og det store adrenalin-kick.

Priserne omfatter ca. 3 timers klatreoplevelser, sikkerhedsudstyr, instruktion og adgang til alle baner. Gratis adgang for ikke-klatrende. Grupperabat fra 15. prs. Booking her: http://funkymonkeypark.dk/find-kolding/

 Foto venligst udlånt af Funky Monkey Park

HVALSAFARI MED AVENTURA OG MIRA3

SPOT ET MARSVIN en oplevelse for livet, børnevenlig hvalsafari fra Middelfart

Verdens mindste hval er Marsvinet kan spottes på HVALSAFARI ture med AVENTURA eller MIRA3 der stævner ud fra Gl. Havn i Middelfart. Prøv og vær med til at styre et 8 tons tungt skib i Lillebælt. Med lytteudstyr er der mulighed for at følge marsvinenes klik-lyde. Efter turen udleveres diplom på, hvor mange marsvin du har set. Skipper deler ud af sin viden, spørg bare, alt tegner til at blive en fantastisk god oplevelse på havet. Billetten giver automatisk adgang til udstilling om marsvinfangsten i Middelfartpå museet 200m fra hvor AVENTURA lægger til.

Reservation af Hvalsafari billetter skal købes ONLINE Bookes her:

AVENTURA   : http://lillebaelt-waters.dk/da/hvalsafari  MIRA3 http://lillebaelt-waters.dk/da/aktivitet/marsvin-middelfart-mira3

Foto Hvalsafari venligst lånt med copyright VisitMiddelfart

Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Smukt placeret ved Kolding Fjord og er en oplagt og interessant mulighed for både børn og voksne.

Sygeplejens historie, behandling og pleje. Hvordan det nuværende liv kan sættes i perspektiv til tidligere tiders sygdomme. Idéen til et fagmuseum om sygepleje opstod i sidst i 1980’erne, hvor mange sygehuse, afdelinger og institutioner blev nedlagt eller omstruktureret. Det medførte, at en masse effekter forsvandt. Meget af det, der forsvandt, var ting, sygeplejerskerne brugte i deres arbejde.Sygeplejen har været mindre synlig og i museumssammenhæng næsten helt væk.

Sygeplejens historie er imidlertid historien om den nære omsorg for mennesker og den omsorg, de har brug for, når det handler om helbred og sygdom. Mere info: https://dsr.dk/dshm

Foto fra dshm.