UNESCO ATTRAKTIONER

 Christiansfeld, Vadehavet og Jellingestenene 1/2 til 1 1/2 times kørsel fra Kolding

Med udgangspunk i KOLDING kan man på en dagstur opleve rigtig meget.

Nyt Oplevelsescenter Kongernes Jelling er fyldt med unikke supermoderne digitale sanse oplevelser. Gys når vikingernes liv udleves, rejs med til Valhal med drager og krigere. En skibssætning på 355 meter, to store runesten, to kæmpehøje og en kirke, indrammet af kilometerlangt forsvarsværk.  Monumenterne regnes for Europas fineste vidnesbyrd fra Vikingetiden.

Flere Fotos er venligst udlånt af Nationalmuseet Kongernes Jelling.

  • Jellingestenene  3/4 times kørsel fra Kolding. Omkring 965 rejst af Harald Blåtand (Gorm og Thyres søn). Harald havde politiske grunde til at overgive sig til kristendommen og skrive det på stenen som vidnesbyrd. Han samlede Danmark og gjorde danerne kristne. SE mere info om  Harald Blåtand  som er blevet et nationalt symbol og bruges i det danske pas. Mere Info om Kongernes Jelling
  • Christiansfeld 1/2 times kørsel fra Kolding venter en helt speciel stemning. Byen blev grundlagt i 1773 opkaldt efter Kong Christian VII og opført af luthersk-evangelisk Brødremenighed og har rødder tilbage til Herrnhut i Saksen Tyskland.  Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden. Men det er IKKE en museumsby, byen fungere og I kan blive gift i byens Kirke. Christiansfelds viden center og turistbureau, som er placeret i Søstrehuset, formidler byvandringer og kulturarrangementer. Turen afsluttes naturligvis med Honningkage fra Christiansfeld. Mere Info: Christiansfeld. Husk nu at tage nogle af de berømte honningkager med hjem.

OBS! På turen til Christiansfeld ligger Skamlingsbanken, et smukt sted at holde pause

Nationalpark Vadehavet  1 1/2 times kørsel tværs over Jylland.  Den danske del af Vadehavet er kommet på UNESCO’s liste over verdensarv -Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder. Her opleves SORT SOL i det tidlige forår altså fra medio marts til medio april og igen fra august til og med oktober. Se stærene danse inde de går til køjs i sivene ved solnedgang over Rudbøl sø og Tønder marsken.

INFO OM VADEHAVET Besøg f.eks. Søfartsmuseet i Esbjerg med Vadehavet i “baghaven” er en god oplevelse for både børn og voksne. De har daglig turer med naturvejledere helt ud i Vadehavet. Her kan man undersøge dagens fangst. ( husk gummistøvler) Efter stormvejr flokkes ravsamlere i strandkanten. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder.

Gå ikke glib af flere dejlige oplevelser tæt på grænsen

Sluserne ved Højer og Vidåslusen byder på vestenvindens friske luft og udsigt over vadehavet. Ved siden af ligger et lille museum, der fortæller om dyrelivet i marsken, det er ganske gratis.

Kanalbyen Friederichstadt, med mange små spændende butikker og afslappende kanalrundtur i smukke omgivelser.

Emil Nolde Museet i Seebüll syd for grænsen, det ligger på vejen mellem  Kanalbyen Friederichstadt og Rudbøl, afslut med Sort Sol. En helt unik afslutning, på en pragtfuld dag, fyldt med oplevelser for livet.

Indkøbstur over grænsen Inden hjemturen til Kolding, kan der med fordel provianteres med billige indkøb i de mange grænsebutikker. Eller besøg det Super hyggelige Designer OUTLET i NEUMÜNSTER nær Hamburg ca.1,40 time fra Kolding. Husk pas.