Naturfænomen SORT SOL

Ved solnedgang fra medio august til oktober. Start dagen med en tur over grænsen til DESIGNER OUTLET NEUMÜNSTER

Book overnatning online: her: QUICK BOOKING TILBUD

SORT SOL fra medio  august til og med oktober og igen fra marts til medio april 

Se stærene danse inde de går til køjs i sivene ved solnedgang over Rudbøl sø og Tønder marsken. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder.

Sort sol opstår når store flokke af stære ved solnedgangstid samles på bestemte lokaliteter for at overnatte i rørskoven. Fuglenes dans er en forsvarsmekanisme imod angreb fra rovfugle. De store flokke har mange øjne til at opdage en potentiel fare, og samtidigt er denne flokdannelse forvirrende for den angribende rovfugl.

DESIGNER OUTLET NEUMÜNSTER. Indkøbstur over grænsen til Tyskland. Turen fra Kolding til Neumünster tager ca. 1.40 time. Her venter det super hyggelige og utroligt velorganiseret eksklusive DESIGNER OUTLET NEUMÜNSTER, bygget i landsbystil med lokal arkitektur. Shopping areal 20.000 m2 hvor priserne er reduceret fra 30% op til 70%. Husk pas.

Kanalbyen Friederichstadt, med mange små spændende butikker og afslappende kanalrundtur i smukke omgivelser. Mere info her: Friedrichstadt

Emil Nolde Museet i Seebüll syd for grænsen, det ligger på vejen mellem  Kanalbyen Friederichstadt og Rudbøl, afslut med Sort Sol. En helt unik afslutning, på en pragtfuld dag, fyldt med oplevelser for livet.

Sluserne ved Højer og Vidåslusen byder på vestenvindens friske luft og udsigt over vadehavet. Ved siden af ligger et lille museum, der fortæller om dyrelivet i marsken, det er ganske gratis.

Christiansfeld 1/2 times kørsel fra Kolding venter en helt speciel stemning. Byen blev grundlagt i 1773 opkaldt efter Kong Christian VII og opført af luthersk-evangelisk Brødremenighed og har rødder tilbage til Herrnhut i Saksen Tyskland.  Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden. Men det er IKKE en museumsby, byen fungere og I kan blive gift i byens Kirke. Christiansfelds viden center og turistbureau, som er placeret i Søstrehuset, formidler byvandringer og kulturarrangementer. Turen afsluttes naturligvis med Honningkage fra Christiansfeld. Mere Info: Christiansfeld. Husk nu at tage nogle af de berømte honningkager med hjem. OBS! Mellem Kolding og Christiansfeld ligger Skamlingsbanken, et smukt udsigtssted at holde pause og strække ben.

Nationalpark Vadehavet  1 1/2 times kørsel tværs over Jylland.  Den danske del af Vadehavet er kommet på UNESCO’s liste over verdensarv – i selskab med Egyptens pyramider og Grand Canyon i USA. –  INFO OM VADEHAVET Besøg f.eks. Søfartsmuseet i Esbjerg med Vadehavet i “baghaven” er en god oplevelse for både børn og voksne. De har daglig turer med naturvejledere helt ud i Vadehavet. Her kan man undersøge dagens fangst. ( husk gummistøvler) Efter stormvejr flokkes ravsamlere i strandkanten.