PÅSKE-DEAL

Naturfænomenet SORT SOL og det nye bunkermuseum Tirpitz venter i syd- og sønder jylland

Book overnatning online: her: QUICK BOOKING TILBUD

På tur med vennerne, det bliver fantastisk!

Her I lyst til at bo med en formidabel udsigt, mens i nyder en super lækker morgenmad. Kan I glæde jer til at blive indlogeret i et lækkert familieværelse med rummeligt badeværelse og gode boksmadrasser, nye puder og dyner. Gratis adgang til køkkenfaciliteter, tv-hyggekrog og fri WiFi. Vandrerhjemmet er ny renoveret overalt. Beliggenhed kun en rask gåtur fra Koldings 9 gågader, med et væld af designerbutikker og listige hyggelige værtshuse samt spisesteder.

SORT SOL kan opleves fra marts til medio april 

Se stærene danse inde de går til køjs i sivene ved solnedgang over Rudbøl sø og Tønder marsken. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder. Sort sol opstår når store flokke af stære ved solnedgangstid samles på bestemte lokaliteter for at overnatte i rørskoven. Fuglenes dans er en forsvarsmekanisme imod angreb fra rovfugle. De store flokke har mange øjne til at opdage en potentiel fare, og samtidigt er denne flokdannelse forvirrende for den angribende rovfugl.

Fotos er taget i Aventoft ved den tyske grænse, god parkering tæt på diget hvor man har en fin udsigt over sivene. Lige ved siden af parkeringspladsen findes der 3 grænsebutikker hvor man kan proviantere diverse billige tilbud inden hjemturen.

Kunstmuseet Trapholt

UNESCO´s Verdensarvsliste tæller også Christiansfeld 1/2 times kørsel fra Kolding venter en helt speciel stemning. Byen blev grundlagt i 1773 opkaldt efter Kong Christian VII og opført af luthersk-evangelisk Brødremenighed og har rødder tilbage til Herrnhut i Saksen Tyskland.  Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden. Men det er IKKE en museumsby, byen fungere og I kan blive gift i byens Kirke. Christiansfelds viden center og turistbureau, som er placeret i Søstrehuset, formidler byvandringer og kulturarrangementer. Turen afsluttes naturligvis med Honningkage fra Christiansfeld. Mere Info: Christiansfeld.

OBS! På turen til Christiansfeld ligger Skamlingsbanken, et smukt sted at holde pause og strække ben.

Tirpitz-bunkeren i Blåvand kåret som Danmarks bedste attraktion i 2017

Den gamle kanonstilling ligger som en kolos i sanset og gemmer på historier fra Atlanvolden, et enormt bunkers-projekt. Indgangen til bunkeren er gennem en underjordisk udstillings-tunnel fra Tirpitz. Tag en ven i hånden og gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra Anden Verdenskrig.

Her kan du selv gå på jagt efter svar på de mange spørgsmål der gemmer sig bag de 3,5 meter tykke mure af stærkt armeret beton. Hvorfor blev der bygget en stor kanonstilling lige her i Blåvand? Hvem skulle have bemandet den? Hvordan virkede kanonen – og hvor langt kunne den skyde ud over havet? Hvis du har en nørd i maven, vil du have gode chancer for at blive klogere. Og hvis du bare vil have en spændende oplevelse – ja, så er bunkeren helt sikkert også noget for dig!

Udstillingen har spor for både nørder og børn. Kun en enkelt bunker har vi gjort forbudt for børn. Hvorfor den er det, må du selv komme og opleve – hvis du er gammel nok…  Mere info om Tirpitz-bunkeren

Nationalpark Vadehavet  1 1/2 times kørsel tværs over Jylland Den danske del af Vadehavet er kommet på UNESCO’s liste over verdensarv – INFO OM VADEHAVET  Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg med Vadehavet i “baghaven” er alletiders oplevelse for både børn og voksne. De har daglig turer med naturvejledere helt ud i Vadehavet. Her kan man undersøge dagens fangst. ( husk gummistøvler) Efter stormvejr flokkes ravsamlere i strandkanten. Mere end 12 millioner trækfugle bruger vadehavet som spisekammer, der er et af verdens største vådområder. Sluserne ved Højer og Vidåslusen byder på vestenvindens friske luft og udsigt over vadehavet. Ved siden af ligger et lille museum, der fortæller om dyrelivet i marsken, det er ganske gratis.

En dags tur over grænsen

Emil Nolde Museet i Seebüll syd for grænsen, det ligger på vejen mellem  Kanalbyen Friederichstadt og Rudbøl, afslut med Sort Sol. En helt unik afslutning, på en pragtfuld dag, fyldt med oplevelser for livet.

Kanalbyen Friederichstadt, med mange små spændende butikker og afslappende kanalrundtur i smukke omgivelser. Friedrichstadt sightseeing

Designer Outlet i Neumünster kun 2 timers kørsel fra Kolding. Spar rigtig mange penge med super gode priser på de nyeste designer varer i det utrolig hyggelige Designer Outlet, mere end 20.000 kvm shopping i eksklusive omgivelser. Afslut dagen med en super lækker kæmpe nybagt pizza og en hjemmelavet is, mens I nyder springvandet og de smukke blomster opsatser, her er fine legepladser til de mindste. Registrer dig dagen før og få yderligere ekstra 10%. Ved ankomst henvender I jer i turistinfo og får udleveret de mange rabatkort. Husk pas.